söndag 15 november 2009

Vernissage i Umeå


Hemkommen från en jättetrevlig och givande helg i Umeå! Nu har min vernissage på galleri Skorpinjon Showroom i Umeå varit och nu hänger utställningen där i 2 veckor!
Trots att den stora och kände konstnären Ardy Struwer också hade vernissage i Umeå samma dag, samma tid så dök det faktiskt upp en hel del besökare till min lilla glasutställning också och det var roligt!

Några bilder av min konst på utställningen:




Några mingelbilder:



Under helgen hann jag också att träffa en del vänner och släkt och att äta en sån där härlig komplett hotellfrukost. Det hela var ett skönt, trevligt och välbehövligt avbrott i det hektiska liv jag har haft under en lång tid!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

tisdag 10 november 2009

Ny utställning på gång...


Nu laddar jag för min kommande separatutställning i Umeå!
Nästan all konst är packad i lådor, verktyg och annat som man kan tänkas behöva är med. Jag kommer att framförallt visa min glaskonst i galleriet, kanhända lite keramik och en och annan målning om det ryms. Galleriet är ganska litet.

Nu på fredag bär det av med bilen full med konst till Umeå och det nystartade Galleriet "Skorpinjon Showroom" i centrala stan!
På lördag 14/11 mellan 11-14 är det vernissage med chips och tilltugg! Välkommen in om du har vägarna förbi!

Jag och Johan passar också på att ta en liten "mini-semester" samtidigt och lyxar till det med hotellboende i 2 nätter. Vi ska även träffa lite gamla vänner och släkt i Umeå! Det känns riktigt roligt och ska bli ett trevligt avbrott i vardagens lunk!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

torsdag 5 november 2009

Projekt "Nya ateljen" steg IV

Nu börjar det likna en trevlig skapar-ateljé!



Målaren har gjort sitt, Min pappa och min son Anton har byggt en arbetsbänk och ordnat till för dishon i helgen, Rörmokaren har börjat sitt arbete med att ansluta vattnet till diskhon och avlopp och flytten med alla saker har påbörjats! Hyresvärden ska också fixa till en dörr så jag kan stänga om mig om jag vill.

Mycket är dock kvar men det stora tunga momenten är över och nu återstår bara att ordna upp så alla saker får sitt "hem".

Det känns viktigt att få struktur och ordning så att det kreativa arbetet med konsten bara kan flyta på utan att distraheras av att inte hitta de verktyg och material jag behöver i stunden!
Jag hyser en förhoppning att så kommer det också att bli!



Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

måndag 2 november 2009

Mera Magma Nord på galleri SKÅDA

Här, på min kompis och gode vän René Bloms blogg kan man läsa mer om vernissagen med "MAGMAS MEST KREATIVA" i lördags .
Hennes blogg heter Ateljé silverkonst.

René skapar helt fantastiska smycken i glas, silver, porslin m.m som du också kan läsa mer om på hennes blogg. Hennes inlämnade förslag till Magmapriset 2009 var just ett set av smycken, ett halsband, en ring och ett par örhängen gjorda helt i återvunnet material av silver och gammalt porslin.Återvinning heter smyckes-setet och det blev ett av de tre utvalda förslaget av juryn till Magmapriset 2009!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

söndag 1 november 2009

Ur-Kraft


Detta är mitt inlämnade förslag till Magmapriset 2009 som just nu visas i Magma Nord´s utställning "MAGMAS MEST KREATIVA" på Galleri SKÅDA i Luleå. Temat för alla inlämnade förslag är ENERGI och jag har skapat verket utifrån tankar om Feng shui- "Läran om energiernas rörelse och de vägar den tar".

Konstverket är gjort i glas, en glasgjutning i gipsform och färgerna som ni ser är symbolen för de olika elementens energier; Trä, eld, metall, vatten, jord.
Så tänker jag mig; att den kvinna som får priset är en kvinna som har balans och jämvikt i sitt energiflöde.
Jag har skapat ett verk i glas monterat på betongfot som kan ses som en symbol, fast i form, skör men ändå fast förankrad i tillvaron.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Magma Nord på Galleri SKÅDA


Nu ställer Magma Nord ut på Galleri SKÅDA! Det är en lite speciell utställning samtidigt som den är som en helt "vanlig" utställning. Utställningen visar nämligen alla inlämnade förslag till Magmapriset 2009 som är skapade av Magmas medlemmar utifrån temat "Energi".

Det är en slags tävling där tre av de inlämnade verken har valts ut av en jury som sedan har gått vidare till final. Alla som vill kan rösta på ett av de tre utvalda verken som de tycker de ska bli det slutgiltiga Magmapriset 2009. Det priset kommer sedan att delas ut till Årets Magmakvinna. De tre finalisterna i år är:
-Rene Blom - Smycken av återvinning (halsband, örhängen och en ring)
-Annika Persson Åkerblom "Eldig dans" (en liten skål i keramik kombinerad med textil)
-Christina Viklund "Energiknapp" (en liten brosch)

Alla verk, förutom det verk som blir det slutgiltiga priset, är till salu precis som på vanliga konstutställningar!

Samtidigt pågår en tävling till och det är att välja ut en av 15 kvinnor som blivit nominerade till Årets Magmakvinna - en kvinna som har gjort något unikt för norrbotten inom jämlikhet, kultur, demokrati eller eget företagande! Man kan rösta dels i galleriet, där det också finns information om alla nominerade kvinnor men även via Magma Nord´s hemsida.a

Lördag 21 november kl. 12-15 blir det prisutdelning på galleri SKÅDA med mingel och framträdande av kören Rejoice Gospel, varmt välkommen till en trevlig och givande dag!

Du kan läsa mer och se bilder från den välbesökta och trevliga vernissagen på Magmas hemsida!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,