torsdag 24 juni 2010

En heldag med kreativt kompetensutbyte!

Idag har jag äntligen varit i Skogså hos min goda vän René där vi har haft en liten "kurs" och delat med oss till varandra av våra efarenheter och kompetenser i olika glastekniker. Jag har visat René hur man gjuter med glas i sandform och själv har jag fått prova jobba med Lampwork!


Här blandar René först sin sand med ett bindemedel till sin form. Hon jobbar mycket med smyckestillverkning och har tänkt skapa några massiva små glassmycken.







Hon trycker sen ner sina formar i sanden och sedan ska formen in ugnen för att torka!
Efter torkning så preparerar hon avtrycken med glas och för att till slut sättas in i ugnen för bränning med en mycket kontrollerad brännkurva.











René började visa mig hur man kan jobba med lampwork och vanligtvis börjar man med att lära sig att göra glaspärlor med olika dekorationer. Jag fick prova på att göra egna glasstringer som på den här bilden.



Här försöker jag göra en pärla och det var lättare sagt än gjort. Glaset blir ju mjukt, trögt flytande så det gäller att ha rätt rotation på pinnen där glasmassan sitter och med gaslågans värme smälta den rund och jämn.




Nu börjar glaskulan hitta sin rätta form. Nu ska den in i "kyl"-ugnen för att sakta men säkert kylas och avspännas. Går det för fort här så kan kulan spricka efteråt och det vill jag ju inte!


Nu är det bara och vänta och se vad det blev! Jag har inte några stora förhoppningar att det är några underverk men början är alltid svår!
Dagen gav absolut mersmak för Lampwork, måste lära mig mer! En vision, dröm och tanke är att så småningom lära mig denna teknik för att sedan gå över till Flamwork och bygga sköra, vackra glasskulpturer!! Drömmar måste man ju få ha, eller hur?!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

torsdag 17 juni 2010

Nya ateljén klar!!

Så här såg det ut innan allt arbete med att göra lokalen i ordning började....


Äntligen är min nya ateljè klar i princip, något skåp, någon hylla och lite annan smart förvaringsgrej ska upp, men NU kan jag jobba där och NU kan jag hålla kurser där!
Allt har ju inte riktigt hittat sin rätta plats men det kommer nu när jag kan jobba och skapa där! Fantastiskt roligt och skönt!! Ett stort plus är, på ett sätt, att den är i det hus där jag bor och det gör det ju så enkelt att bara gå ner ner när andan faller på!
Här får ni se några bilder på förvandlingen, visst blev det fint?!
Välkommen in på ett besök om du har vägarna förbi!





Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

torsdag 10 juni 2010

Vad är konst?? Är det här konst?


Ja, det är ju den eviga frågan som har diskuterats om och om igen....jag har inte än fått något riktigt svar och jag undrar om någon kan ge något enkelt svar??
Eleverna på Konstfack har ju den senaste tiden väckt mycket uppmärksamhet och gjort sig namn med sina examensarbeten som t.ex Anna Odells fejkade psykos.

Jag läste precis om ett annat examensarbete av en Konstfackselev på nätet via nättidningen Pause.se (läs artikel via länken). Ni som läser detta har säkert inte undgått när det i nyheterna på TV och i tidningarna skrevs m.m. att de hittades glasbitar i fryst kyckling i affärerna....visste ni om att det var ett examensarbete av en Konstfackselev?? Jag ställer nu frågan; Är det KONST??

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

måndag 7 juni 2010

Utställningen i Danmark!


Ja, så var utställningen i Danmark på Galleri Sigvardsson i Rödby över! Vi kom till ett kylslaget Danmark där våren hade stannat upp men värmen av paret Bo och Birgitta Sigvardsson fanns där. Nedan kan ni se några bilder fån vernissagen och här kan ni också titta på en Broadcasts från vernissagen, titta på 8 maj i listan ni ser i det nya fönstret!

Här ser ni oss utställande kvinnliga konstnärer tillsammans med galleristen Bo Sigvardsson!Lisbeth Engelin Lindh, skulptur-keramik, Sweden, Tereza Visinkova, painter Tjeckien, Dominik Czapka, painter, Tjeckien, Bo Sigvardson, gallerist, Martina Katerina Ederova, painter Tjeckien och jag.


Här är jag tillsammans med de tre tjeckiska kvinnorna, föraren som skjutsat dem från Prag till Rödby och Holger-vår hjälpsamma man som fixade med hängning, hämtade och skjutsade oss m.m. Tack snälla Holger för all hjälp!



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,