torsdag 26 januari 2012

Livet på Teneriffa


Tiden på Teneriffa går fort, riktigt fort, det har nu redan gått drygt 3 månader sen jag landade på ön. Jag också har hunnit komma hem till Luleå, i kylan och snön i en veckas tid. Nu har jag kommit tillbaka till Teneriffa och Los Cristianos och stannar till slutet av mars någon gång eftersom jag har fått förlängning på mitt arbetskontrakt.


Kontrasterna är stora mellan Luleå och Teneriffa den här tiden på året. Även om jag har god erfarenhet och kunskap om de norrbottniska vintrarna så blir det alltid en smärre "chock" då jag kommer hem från de varmare breddgraderna. Det är så kallt, det är så mörkt och vindarna är isiga.Det handlar om olika nyanser av grått. Under min vecka kunde jag lätt räkna timmarna av sol och dagsljus.
Allt man gör känns som stora projekt. Alltid kolla på temperaturen, klä på sig varmt, mössa, handskar, ta på sig ordentliga skor och sockor. Helt blöt i svett innan man fått på sig allt. Planera var man ska parkera bilen när man åker ut beroende på vilken temperatur, om det snöar och vilken vind det är, tänka på att ta med sig motorvärmarsladd, bogserlina och spade o.s.v.. Listan blir lång.


På Teneriffa lever man lätt. Ja, det är klart, här måste man också titta ut och kolla vädret. Det kan ju regna, det kan ju vara molnigt men avgörandet i klädväg handlar mer om långa eller korta byxor, bikini under, linne, långärmad tröja och/eller kanske ta med en jacka. Jag packar min väska på morgonen och sen är jag ute hela dagen. Här gör man det man känner för...är det soligt så kanske det blir några timmar på stranden, ligger och läser och umgås med folk. Är det molnigt så kan man vara ute ändå om vindarna är varma och göra precis det jag känner för i stunden.
Min lägenhet är liten och lite sliten men det gör inget, jag har allt det jag behöver här och den går fort att städa! Jag har kylskåp/frysfack, spis, dusch, toa, tvättmaskin,  ett litet sovrum, en rum med soffor och en liten balkong. Man behöver inget mer egentligen. Faktiskt.



Läs även andra bloggares åsikter om , , ,