söndag 26 januari 2014

Ice music - en ny konstform?



För två veckor sedan var jag och lyssnade på Icemusic här i Luleå. I en is/snöigloo, en konserthall av snö och is på Gultzudden i Luleå framförs musik på instrument gjorda av is! Professionella musiker spelar "riktig" music på dessa instrument, en fantastisk upplevelse! Jag gjorde en liten film från konserten...lyssna gärna...

Upphovsmannen till det här är konstnären Tim Linhart som skapat alla instrumenten m.m. och hans fru Birgitta Linhart som är producent. Tim har 30 års erfarenhet av att jobba med snö och is och att göra avancerade isskulpturer. De ser Icemusic som en ny konstform och är fascinerade av ljudet - ett krispigt, rikt och kraftfullt ljud. - ljudet av is...isens röst.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

fredag 10 januari 2014

På väg igen...

Sitter på bussen och åker efter norrlandskusten ner mot Umeå. Å tänk vad tekniken gör framsteg då t.o.m bussen har eget wifi!


Efter en relativt intensiv vecka med projektplanering och annan planering inför kommande jobb nu under våren känns det skönt att bara åka ner och träffa vänner och konsumera kultur.
Umeå är ju utsedda som Europas Kulturhuvudstad för 2014 och det händer massor i stan. Ombyggnationer, nybyggnationer, utvidgningar m.m. och massor av kulturarrangemang!
Nu är ju allt i sin linda då året precis har börjat men jag ska försöka uppleva så mycket som möjligt nu när jag åker ner!
Tyvärr hade Bildmuseet inga aktuella utställningar precis nu men där finns annat att ta del av!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,



onsdag 1 januari 2014

Bara några timmar.....

....kvar till det gamla året är till ända och det nya tar vid. Kanske dags för någon slags av summering, sammanfattning av tiden som gått? Ett helt år har passerat, 12 månader, 52 veckor, 365 dagar och vad har jag fyllt dem med, vad nytt har jag lärt, vilka steg har jag tagit.....

Första dagen på det nya året 2014 från min balkong...
2013 började med ett nyårsfirande på Teneriffa med min lilla familj som jag hade då. Jag hade tagit steget att jobba ytterligare en period på Teneriffa och jobbade drygt 5 månader där. Min man och son kom ner och vi firade jul/nyår tillsammans. Kommer ihåg hur konstigt det kändes att ligga och sola på stranden på självaste nyårsaftonen norrbottning som jag är....

Nå, det var starten på året och nu när jag tittar tillbaka i spegeln så ser jag att det har hänt massor detta år....mycket som varit väldigt lyckligt och bra på alla sätt och vis men också sådant som varit stort, tungt och omvälvande i det privata.
Det som  varit har varit. Jag tittar tillbaka och allt som hänt (eller inte hänt) har en betydelse, det är lärdom. Jag kan inte påverka det som varit mer än att reflektera över det som passerat och försöka göra bättre nästa gång med det som inte riktigt har fungerat. Att inte göra om samma misstag. Det som varit bra kan också hanteras bättre nästa gång. 
Jag har fått nya kunskaper, nya insikter och erfarenheter som berikar mitt liv, nytt som jag kan komma att behöva på min fortsatta livsresa. Det gäller både de positiva händelserna som det lite mer mörka som skett under 2013.De nya kunskaperna sätter jag i min 'ryggsäck' och blandar dem med mina tidigare erfarenheter. Jag ser dem som ett slags verktyg, ett hjälpmedel till att fungera gott i samspel med mina medmänniskor, i min omvärld både i det lilla som det stora...i konsten, i jobbet, i vardagen....
Jag ser på det nya året 2014 med tillförsikt, nyfikenhet och tror gott!


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,