måndag 19 april 2010

Min kommande konstutställning


Nu börjar min utställning i Danmark att närma sig. Min "nya" Ateljé är till största del iordningställd nu och jag har börjat kunna jobba i den. Många saker har inte riktigt hittat sitt hem ännu men det kommer att lösa sig då jag börjar komma igång på allvar.

Jag väntar på glas som jag beställt från Nordic Kiwi i Östersund, har några ideér som bara väntar på att få se dagens ljus. De nya verken kommer att ha en lite mer poetisk tough än tidigare. Kanske det är sånt som kommer till en då livet bara rusar och man måste hitta någon form av en lugn oas och bara få landa ibland. Just nu är det många olika saker i rullning, mycket väldigt roligt, men logistiken är tuff.


Jag har också börjat måla lite i akryl på duk och det känns riktigt roligt! Jag har längtat efter att få måla och nu finns det äntligen möjlighet och tid till det! Att måla är kontemplation, även om jag har lite vånda med alla färgblandningar så är det otroligt avslappnande att höra penselns drag mot duken och att se motivet växa fram. Akrylfärgen i sig, är ju också behagligt befriande. Blir det fel så är det ju bara att vänta en stund och låta färgen torka och sen kan man alltid börja om!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser ut som om du med fått mer energi nu i vårens tecken :D jag längtar bara till studion hela tiden nu och nu känns det som det ska vara där med :) super qul med Danmark, tuffing där ;) kram nenne

Lotta sa...

Hej Nenne! Ja, onekligen är det spännande med Danmark! Lite nervöst känns det, speciellt med tanke på askan i atmosfären....tänk om jag inte tar mig iväg, flyget är redan bokat!
Hoppas du tar dig i väg till din studio, det i sig ger ju energi!
/Lotta

Cinnamon sa...

Lycka till med utställningen hos dem. Jag blev erbjuden att ställa ut där för ca 2 år sedan, men jag fick tacka nej för jag hade inte råd med avgiften, men jag har inbjudan innestående så det är ingen fara.

Rösta gärna på mitt bidrag hos dem i Konsttävlingen, länk finns på min hwebsida www.cinnamon.tk

Lotta sa...

Hej Katarina! Jag har hört bara gott om dem och galleriet, jo, det är ju en slant att betala men, ja, nu tar jag chansen! Trevligt med en liten mini-semester i maj i Danmark om inte annat!
Jag får välrapportera på bloggen sen hur det gick! Förhoppningsvis går det runt i alla fall!
Jag ska gå in och rösta på dig!
Kram/Lotta