lördag 26 april 2014

Skolbio och Animerad film

Bild från filmklassikern 'Hugo & Josefin' 

Nu är det snart dags att åka till Jokkmokk och starta upp projektet 'Nyfiken Grön' där.
I det här första skedet ska vi dels jobba med Animerad film med 2 klasser men också jobba utifrån en tanke kring 'skolbio' med några andra klasser  på lågstadiet (3 st). Skolbio är ett nytt inslag för oss i projektet men det känns som en naturlig kompletterande del.
Vi ska alltså se film och prata om och i kring film och det känns jättebra och roligt att få jobba konstpedagogiskt på det här sättet!

Till veckan åker vi också upp till Övertorneå för avslutning av se senaste insatserna vi har haft där. Vi har ju jobbar med två klasser i åk 4 och en 6:a under hösten och nu blir det 'final'. Elever och lärare fick en uppgift av oss sist vi var där och det var att göra någon slags film eller bildspel över våra insatser. och projektet.
Tanken är dels att de får träna sig på de nya kunskaperna i att göra film, att hålla i gång dem. Dels också för att utvärdera projektinsatserna typ, vad har varit bra, vad har varit mindre bra, roligt, tråkigt, vad vill de lära mer o.s.v. På samma gång får ju också elever och lärare chans att reflektera kring film/rörlig bild i skolan, som pedagogiskt verktyg, behov, förväntningar m.m.
Övertorneå kommun har sökt nya pengar från kulturrådet/Skapande skola och vi har precis i dagarna fått veta att de har fått medel för att jobba vidare med film! Kul! Vi ska träffa en från Barn och Utbildningsnämnden nu när vi åker upp och dra upp lite riktlinjer inför hösten!

Det kommer att bli en visning av deras filmer i en aula eller liknande så att alla berörda klasser kan se varandras arbeten.
Det blir spännande och trevligt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: