lördag 7 februari 2015

Nu tar jag lite ledigt


Ja, nu tog jag lite ledigt i december och åkte till  Thailand för första gången och då på två veckor. 
Vi åkte först till ön Koh Lanta och stannade där i en vecka för att sedan flytta till Ao Nang i Krabi provinsen den sista veckan. Kan varmt rekommenderar Thailand men även att dela upp sin resa lite så att man har möjlighet att se mer av landet och få lite variation på sin resa. Men det är ju jag det....

Hur om helst Thailand gav mersmak och jag skulle gärna vilja åka tillbaka! Det är svårt att sammanfatta hela resan så här i en blogg, men jag ska försöka plocka ut godbitarna och lite annat som förvånat, avskräckt och lärt:
Det är varmt i Thailand ( och det visste jag ju förstås) men jag har bara upplevt den här fuktiga värmen när jag var i Curaçao 2012. Den är varmare än på Kanarieöarna t.ex men där är värmen mer brännande och torr. PÅ något sätt skönare värme men när det var som varmast så

Det är ju helt ljuvligt med badvatten med 26-30 grader, det enda abret som då är att man knappt blir avkyld när man går ner i havet..

Det finns nåt som heter sjölöss och nu vet jag hur det känns när de ' bits', om det nu är bett, man ser ju inga märken...men de känns som små, små brännande stick/bett..inte ont men känns.

Jag provade Thaimassage. Det var den mest fruktansvärda massage jag provat på....traditionell Thai-massage....inget att rekommendera. Jag var helt ledbruten och öm i min muskler och leder i fler dagar efteråt. Det kändes som tortyr! Det gjorde mest väldigt ont och jag låg och spände mig hela tiden...försökte säga...sorry i do have some pain in my neck so plese....han kunde nog ingen engelska.......

Jag har ätit vårrullar förr, trodde jag, men nu vet jag hur en vårrulle ska smaka, helt fantastiskt goda, krispiga med bl.a. räkor i...och en massa annan god thaimat...t.ex. En jättegod Papayasallad men utan papaya. Ja, jag såg den inte i alla fall fastän att de pekade på något när jag frågade: where is the papaya? Jag åt en massa annat gott t.ex. masaman gryta med fisk o.s.v.


Tyvärr måste man pruta på priset när mm vill köpa något. Eller måste man? Egentligen ganska högfärdigt att pruta på priset...det kostar ju inget! Jag menar 400 baht, det låter kanske mycket, men det är ju inte mer än typ 100:-... Å jag kommer på mig själv att stå och pruta på en väska för 150 baht...26 kr...skäms Lotta, eller hur?

Phi Phi Island har förvandlats från en vacker härlig ö till en party ö för ungdomar, fylla, barer tätt tätt...
Folk är vänliga, jag kände mig trygg där jag var i alla fall.

De bor många muslimer i Thailand, jag som trodde att ALLA var buddister..

Jag dök med flera olika dykcenter och alla var bra måste jag säga. Bra priser, bra service, vänligt bemött, trygga, och de bjöd på god mat på båten. Även om jag dök med dykcentra som tog med sig ganska stora grupper så beräknande som det och dimensionerade så att det fanns en instruktör på max 4 personer. Jag dök ganska långt bort kring öar som Koh Ha (fem öar), Phi Phi Island men även kring lokala öar i Ao Nang. De var faktiskt dyken kring de lokala öarna som var bäst. Jag såg hajar, gul sjöhäst, sting rocka, Puffer- och Box fiskar, trevligt!

                                                         
Sammantaget en härlig semester och ledighet! Åker gärna tillbaka dit!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: