torsdag 3 december 2009

Mycket på gång, mycket att längta till

ÅRETS JULKLAPP:


Duas Torres på Madeira. Det är dit vi ska åka under julhelgen!
Känns helt underbart att åka iväg på resa, till ett nytt ställe där jag aldrig varit förut! Att få bli fylld av nya intryck, att återfå lite av min kreativitet.....

Guds trädgård, Maderia, 45 mil norr om Kanarieöarna, mitt ute i Atlanten med sin fantastiska mat och ett klimat som är behagligt ljumt - aldrig hett, aldrig kallt; temperaturen ligger mellan 20 och 25 grader året om!
Bort från stress och alla måsten, bara njuta och ta dagen som den kommer - Jag ser mig själv i solstolen med solbrillor och en god bok redan. Titta på bildspelet i länken och njut av bilderna! Hör du vågorna, känner du den ljumma vinden?

Julen i övrigt, har vi i familjen bestämt, ska gå i lugnets tecken. Vi ska fira den hemma.
Vi ska bara laga till den julmat som vi har som favoriter i lagoma mängder. Ingem mat ska åka in och ut ur kylskåpet i hur många dagar som helst i rad. Jag känner mycket för att bara ligga under filten i soffan, äta praliner, se film, spela spel och umgås med de nära och kära. Ja, kanske gå ut och lufta sig i det vita i små doser också. Jag hoppas att solen ska skina och att temperaturen ska ligga kring -10 och ingen blåst, torr, stilla vinterluft.

Det är lustigt hur vi människor kör slut på oss själva och så fort vi blir lediga flyr vi vår kos från hemmet som egentligen ska vara vår oas i livet....vad är det vi gör med oss själva, varför blir det så här?? Vi försöker febrilt med att försöka leva i nuet men det är svårt, väldigt svårt. Hur många människor lyckas med det och i såna fall hur har de burit sig åt??
Denna resa var faktiskt INTE planerad, ja vi har PRATAT många gånger om att åka iväg och fira julen utomlands, men denna resa var faktiskt ett slags "ögonblicksverk". För två dagar sedan fanns inte Maderia i våra tankar, idag är den bokad och betald. Härligt att överraska sig själv med att var lite impulsiv!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Nenne sa...

Inte aaaaalls avundsjuk ;) ser helmysigt ut :) låter som ett toppenställe du får berätta om det då du kommer hem :D kram nenne

Lotta sa...

Självklart ska du få rapport!! Gissa om jag längtar.... det ska bli helt ljuvligt!
Bara att hoppas på att vädret är med oss också!
/Lotta