måndag 11 januari 2010

Tillbaka till verkligheten....

Ja, då var jag tillbaka till verkligheten och Luleå igen efter vår lilla semester på Madeira - den gröna ön! Många nya upplevelser, många nya intryck och med laddade batterier tar jag mig an verkligheten här hemma.
Idag började jag jobba igen efter julledigheten och det kändes ändå ganska skönt att komma igång med lite vardagsrutiner igen....faktiskt!
Här en bild från Nunnornas Dal på Madeira som får vara som en liten symbol för det nya året som just börjat.....en öppen dörr med blommor, öppet inför det nya som komma skall.
Cabo Girão,är Europas näst högsta havs klippa på 598 m över havet, sägs det, som ligger på Madeira ca 2 km från staden Câmara de Lobos. En vidunderlig vy ut över havet, Atlanten, som sträcker sig så lång som ögat bara kan nå....
Här kan tanken ta vilken väg den vill...Fri att flyga! Vila....


När jag ser på alla bilder jag tagit så är det en blandning av oss, människor, lite kafévimmel, hotellvyer men mest HAV och himmel, ytor, strukturer,former, färger, fasader mer eller mindre flagnade och slitna.....kanske jag omedvetetet samlar på inspiration inför kommande konstverk som icke ännu ens är födda i tanken??
Jag fungerar ju lite så, mina konstprojekt kan ligga många år innan de blir skapade. Jag sparar på material jag hittar som på ett eller annat sätt fångar mig, kan vara bra att ha... jag fotar, skriver/noterar, skissar ibland lite så där på måfå och sparar det som ev. kan bli användbart längre fram.
Det händer förståss att jag ibland har sparat saker m.m som legat en massa herrans år och så plötsligt en dag inser jag att det här behöver jag inte längre. Då kan jag ge bort, kasta iväg det med gott samvete faktiskt och det är ju skönt! Ibland är det så att den ev. lilla idén som jag hade då för länge sen har passerat "Bäst före datum", jag har utvecklats, kommit vidare och tanken känns inte längre aktuell...Det är dags för det nya att komma in.

Som solen bryter igenom molnen och regnbågen välver sig över himmelen ska jag försöka ta dagen som den kommer, höja min blick och sinne, låta nytt komma in och gammalt resa vidare detta nya år 2010.


Många stora förändringar i mitt liv är i antågande och jag försöker se det positiva och alla eventuella nya möjligheter i detta....processen får ha sin gilla gång och jag ska försöka att inte styra den utan följa med och se vad som händer....


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Cinnamon sa...

Vad vackert det är, ser också varmt och skönt ut.

Lotta sa...

Madeira är en fantastisk ö, vacker, grön och dramatisk! Vädret är som svensk sommar hela året...lagom varmt och skönt med andra ord ;-)!