torsdag 10 juni 2010

Vad är konst?? Är det här konst?


Ja, det är ju den eviga frågan som har diskuterats om och om igen....jag har inte än fått något riktigt svar och jag undrar om någon kan ge något enkelt svar??
Eleverna på Konstfack har ju den senaste tiden väckt mycket uppmärksamhet och gjort sig namn med sina examensarbeten som t.ex Anna Odells fejkade psykos.

Jag läste precis om ett annat examensarbete av en Konstfackselev på nätet via nättidningen Pause.se (läs artikel via länken). Ni som läser detta har säkert inte undgått när det i nyheterna på TV och i tidningarna skrevs m.m. att de hittades glasbitar i fryst kyckling i affärerna....visste ni om att det var ett examensarbete av en Konstfackselev?? Jag ställer nu frågan; Är det KONST??

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nej det är inte konst! Det är bara ett sätt att skapa uppmärksamhet på ett sjukt sätt. De får pressen att skriva om dem och är det så idag att man måste antingen vara dum blond, elak eller sjuk för att skapa uppmärksamhet (Blondinbella, Kissy och Alex Schulman för att nämna några) så tycker jag media borde ta en titt på vad de egentligen uppmärksammar och triggar igång hos andra, de har ett ansvar att INTE uppmärksam sjukt beteende och ge sådant en status bara för de skyler över det hela med att kalla det konst.. det ger dessutom en väldigt snedvriden syn på konsten idag och jag tycker absolut INTE man ska applådera sådant beteende... Sätta glas i kyckling är ju farligt för andra och att förstöra mat är enbart snedvridet och dumt. Nä det är INTE konst i mina ögon om andra säger annat borde de nog ta sig en ordentlig funderare på hur de själva tänker och har påverkats av media. // kram nenne

Lotta sa...

Ja. jag håller med om att man har nått en gräns för konsten när man går tillväga på ett sätt som kanske kan skada andra! Däremot kan jag tycka att frågan som hon vill väcka genom sitt projekt är angelägen: "problematisera och belysa konsumentens brist på kontroll över livsmedelsindustrins produktionskedjor", men....det borde finnas andra tillvägagångssätt..?!
/Lotta

Anonym sa...

Jo man behöver inte kalla det konst eller förstöra för andra.. det är bara sååå snedvridet.. jag kommer aldrig förstå sådant som med vilje går ut att skada på nått sätt.. nopp icke blä.. det får ragghåren att ställa sig på spetts och göra honnör och hornen växa i pannan på mig ;) *s* //nenne