lördag 6 oktober 2012

Filmprojektet går mot sitt slut...

'Allt gott har sitt slut', 
 eller 
'Man ska sluta när det är som bäst'

Ja, det finns många ordspråk som säger så mycket bara på några få ord, ta te.x ovanstående ordspråk:

'Man ska sluta när det är som bäst'
Vad säger det dig? 
Kanske det vill säga att det finns en gräns för allt, när din magkänsla säger att det här är bra, det duger så försök vara nöjd med det. Försök vara l i t e lagom och nöjd med det lilla. Risken är ju kanske annars som det gamla ordspråket: 'Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket'...och det vill man ju inte.
Vi alla har ju tendensen att vi gärna vill återupprepa något som har varit väldigt roligt, givande, uppskattat m.m. men det är svårt att upprepa en favorit....vi måste försöka lära oss att försöka vara nöjd med det som vi varit med om.
Jag tror att ska man försöka sig på att upprepa något som varit bra så måste man förändra "konceptet" lite. Lite annat innehåll, lägga till några detaljer, kanske dra ifrån något.....o.s.v.

Det här är tankar som jag har inför vårt projekt där vi arbetat med små barn och rörlig bild - projekt Nyfiken Grön.
Vi har nu kvar endast 1 träff, i workshop på vardera skola. På fredag, i morgon, är det sista träffen på skolan i Luleå. Sista träffen i Övertorneå blir nästa vecka på torsdag.
Samtidigt som det känns bra att sluta nu så har vi ju givetvis tankar och idéer på hur man skulle kunna fortsätta arbetet med rörlig bild med barnen.


Ett alternativ är ju att vända sig till en annan skola/verksamhet där det finns intresse och där genomföra samma workshops som vi nu har haft med de aktuella skolorna med viss ändringar utifrån våra egna utvärderingar. 
Ett annat alternativ är att fortsätt arbetet med de elever vi nu har jobbat med och gå ett steg vidare - att fördjupa innehållet och "spänna bågen" lite, ge en utmaning till eleverna....

Jag tror det lutar åt det andra hållet - att gå vidare med de aktuella skolorna och vända sig till samma barn - om vi nu skulle få välja....
I Övertorneå så började några barn prata och uttala en slags önskan om det - Om jag nu skulle vilja lägga till musik/bilder/röst - hur gör jag det??

Ja, tiden får utvisa vad det blir......

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: