tisdag 9 oktober 2012

Samband mellan Kultur och hälsa

Jag och kollegan Lena har nu haft en liten föreläsning kombinerad workshop, om vårt kultur & hälsa projekt - 'FärgRik' på Kulturens Hus. Det var ett arrangemang i samband med den aktuella vandringsutställningen 'Ta plats' som nu visas på konsthallen i Luleå.
Föreläsningen kallades; 


Projekt FärgRik - Att söka den läkande kraften i kulturen. 

Vi började vår föreläsning med en liten workshop, en övning i måleri liknande sådana övningar som vi gjort med våra deltagare i projektet. Lekfulla, prestige och kravlösa övningar. Tanken var att deltagarna skulle få en känsla av hur vi jobbat i projektet. Tog några foton på övningen som du kan se här:



Efter den berättade vi om projektet, hur det började, våra tankar ch idéer, hur vi startade, hur det gick och till slut, hur utvärderingen såg ut. Det har skrivits en liten vetenskaplig rapport om vårt projekt av NLL och är du intresserad så kan du läsa den på NLL:s hemsida eller kontakta någon av oss.

Här står vi och föreläser, Lena till vänster. jag till höger.

NLL har uttalat i sin Kulturplan att de ska se på utvärderingen av vårt projekt och även se på liknande projekt i region Skåne och Umeå och därefter ev. utvidga vårt projekt till ett riktigt forskningsprojekt.....DET hoppas vi verkligen på!


Inga kommentarer: