fredag 7 februari 2014

Workshop i redigering och lite annat...



Vi jobbar vidare med våra klasser och rörlig bild i Övertorneå. Nu har vi varit uppe igen, denna gång i tre dagar och nu har vi jobbar med redigering.  Det här blir den sista workshopen för den här gruppen, i den här omgången 'pengar' i alla fall.

I projektet 'Nyfiken Grön' har fokus legat på att barnen ska få en förståelse för vad rörlig bild är för något från grunden, på att jobba konkret och praktiskt med film och att prata om film. Det har filmats en hel del och det har skapats många filmer och vi har tittat, pratat och lärt av varandra.
Det har funnit utrymme för att testa, göra fel och att göra om - att få lära av sina misstag.
En annan viktig parameter i projektet är också att vi har utgått från barnens egen förmåga, att låta dem ta plats, att inte styra så mycket. Vi har hållit en vid ram och i den har de fått verka fritt.
Barn är så kompetenta och det har varit väldigt spännande att se film från deras vy. Vi har sett dem växa, sett dem stolta och det är ju bara helt underbart!
Att jobba med film ger tillbaka, det genererar ...det många kanske inte tänker på är att i filmskapande övas många andra förmågor än t.ex. kreativitet . Kommunikation/språk både verbalt och skrifligt tränas, samarbetsförmåga, flexibilitet och social interaktion, att stå framför en grupp och prata, logistisk tänkande, planeringsförmåga  och tekniskt kunnande, digitalkompetens...ja. listan blir lång....

Hur som helst så verkar det som om barnen i Övertorneå OCH även lärarna har uppskattat våra insatser! En förfrågan till elever visar att vår projekt har varit ett av de mest uppskattade i Övertorneås *Skapande skola' aktiviteter! Det känna verkligen som bästa belöningen,  bästa feed.backen för både mig och kollegan Cristina!
Övertorneå komun kommer att söka nya 'Skapande skola' pengar nu och de har ringt och frågat om vi är intresserade av att jobba vidare och det är vi ju , förståss!

Om pengar kommer in så är planen att vi jobbar vidare med vår första ursprungsklass som nu börjar 4:an till hösten + att vi jobbar vidare med våra nya 4:or (som blir åk 5 till hösten). det känns roligt! Då kommer vi få jobba med en fördjupning i filmskapande vilket höjer ribban något men också är en utmaning för mig och Cristina!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: