söndag 12 oktober 2014

Nyfiken Grön i nystart


Nu, här i början av oktober, har vårt filmprojekt startat upp på Hemängsskolan i Luleå. Vi ska jobba med, i princip, alla klasser på mellanstadiet och ge dem en introduktion i filmens värld i en workshop på två dagar/klass. De ska få prova filma som vanligt men även göra animerad film m.m.
Det är väldigt intensiva dagar då mycket ska hinnas med....det är roligt, stimulerande och givande att befinna sig i detta 'kreativa kaos' men jag, som inte är van vid skolans värld, blir faktiskt ganska trött....måste jag medge.

Vi kommer även åka upp till Övertorneå och jobba med klass 5 på Centralskolan samt en hel del jobb i Jokkmokk på 3 olika skolor i höst.

För första gången så jobbar vi med iPad i skolan och gör film via den tekniken. Många skolor har börjat köpa in iPads eller annan surfplatta till skolorna och det är ju bra och vi försöker utgå från den teknik som skolorna har.
Det som är kul är att barnen ofta kan tekniken bättre än lärarna, många har också redan gjort film/animeringar med 'padda' och får vara lite av 'experter'.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: