fredag 12 juni 2009

Feng shui & kreativitet"Feng shui även kallat geomantik är en mycket gammal, ursprungligen kinesisk pseudovetenskap som fortfarande används av vissa för att bestämma var och hur hus bör byggas och inredas för att dra nytta av och inte komma i konflikt med olika postulerade "energiflöden".
Fengshui bygger i stor utsträckning på läran om de fem elementen och tankar om qi, en kraft som ofta översätts till "livsenergi" och som, enligt de som tror på dess existen, finns både i människor, djur och naturen".


Som jag skrivit tidigare så är vi i färd med att sälja vårt hus. Förhoppningsvis är det inte så långt kvar innan affären är i hamn och vi kan börja fokusera på vårt nya hem.
En av mina tankar är då att försöka skapa ett hem i balans med goda energier som ger möjlighet till vila, lugn och ro m.fl. positiva känslor och egenskaper.
Jag vill skapa luft och tomrum där kreativiteten kan blomma.
Feng shui och dess tankar kring energier och flöden känns som ett bra hjälpmedel för att åstadkomma en hem som känns behagligt och trivsamt. Jag vill att var sak ska ha sin plats, sitt hem o.s.v. Jag kommer också att flytta min ateljé till det hus vi ska till och har även där möjligheter att skapa en trivsam, kreativ arbetsplats! Känns jättespännande!

Här kommer några enkla små tips som jag hittade på nätet för den som är intresserad av Feng shui! Du som läser detta får gärna delge dina tips och erfarenhet kring Feng shui i hemmet, trädgården, på arbetsplatsen! Skriv gärna en kommentar här nedan!

Några smarta feng shui- tips:
- Fråga dig själv: Vad mår jag bra av? Vad är det för saker jag gillar?
- Rensa bort allt som inte används, det kan vara allt från urvuxna kläder till onödiga möbler.
- Ta bort saker som gör dig ledsen eller väcker dåliga minnen.
- Ett enkelt sätt att få bra atmosfär och bättre luft hemma är att skaffa gröna växter. Investera gärna i ett akvarium eller inomhusfontän.
- Ta bort torkade blommor och plastblommor eftersom det symboliserar det döda.
- Blir du matt bara av tanken på att rensa hela hemmet, satsa på hall och sovrum.
- Sovrummet symboliserar passion, sömn och vila så ta bort elektromagnetisk utrustning som tv, telefon och radio.
- Färgsätt sovrummet med lugna, varma färger, gärna hudfärg eller rött som är kärlekens färg. / Vivi Andersson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som en bra plan. Önskade jag kunde göra lika ;) //nenne

Lotta sa...

;-D Ja...jag ska i allafall försöka, får se hur det går....