tisdag 9 juni 2009

London calling


Just hemkommen från en helg i London med 18-åriga sonen. En helg med många intryck, upplevelser och laddad med ny energi. Resor ger mersmak och denna resa, definitivt!
Vi stannade bara tre dagar, bara snuddade på ytan, kände av Londonpulsen lite grand, så denna resa, kan man säga, blev lite som en förstudie till det "riktiga" besöket i London någon gång här framöver.

Som sig bör, besökte vi ju förståss några typiska kännemärken för London.
Här, London Eye....ett otroligt mäktigt bygge med en mycket imponerande konstruktion och arkitektur. Det tog 7 år med hundratals personer från 5 olika kontinenter att färdigställa London Eye. Vill du veta mer om London Eye, klicka på länken.
Tryggt och säkert transporterade vi oss runt ett varv i en slags kapsel som, bara den, väger 10 ton. Hela hjulet har 32 kapslar, omkretsen på hjulet är hela 424 m och vid bra väderförhållanden kan man se 40 km långt bort!
Nu hade vi ju inte riktigt sån tur med vädret....men en bra överblick över centrala London fick vi i allafall! Vi besökte andra platser och gjorde många fler saker under resan som jag kommer att berätta om lite längre fram här på bloggen!


Fyndigt och i bästa John Cleese-anda, har Londons övergångsställen försetts med en tydlig markering och uppmaning till oss västerlänningar med högertrafik....Vissa saker sitter i ryggmärgen inser vi ganska snabbt....vi läser orden och...vrider på huvudet till...? Testa själv...Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: