tisdag 30 juni 2009

Inget är sig likt....


Förändringar är något jag tycker om. Förändringar, i smått som stort, ger nya upplevelser som berikar, ger mig ny energi, ny kunskap och vetskap och så vidare.
Men förändringar är ju dock inte alltid positiva, det kan också vara jobbiga, ge mera jobb och "stjäla" tid och energi (oftast initialt) från annat som man hellre hade velat göra.
Ibland blir inte heller resultatet av förändringen det jag trodde från början och det är jobbigt.

Jag sitter här och funderar över den kraft vi människor har och bär med oss.
På något sätt lyckas vi mobilisera och genomföra även de här stora förändringarna som innebär omvälvande omställningar i våra liv.
En del människor håller ju på hela tiden, hela livet på med olika saker som innebär förändringar.Det kan handla om jobb, utbildning, resor, stugprojekt, husköp, renoveringar, affärer, aktier, bilar, båtar m.m., m.m. Hur kommer det sig, hur orkar de, vad driver människorna?

Jag är ingen lat person, jag tycker, som sagt, om förändringar och har svårt för stagnation där allt är sig likt jämt och man vet exakt vad som händer och sker. Men, ibland är det skönt att ha kontroll, att "äga" situationen och slippa konfronteras med något nytt som pockar på min uppmärksamhet och kräver någon form av aktivitet av mig.
Kanske jag fungerar så; att jag behöver en viss stagnation och vissa områden i livet som bara ÄR och fungerar som små oaser där det bara är lugnt och jag har kontroll.
Kanske de där "oaserna" är en förutsättning för att våga kasta loss och styra mot okända mål?


Vi har nu sålt vårt hus och hyr en lägenhet och den här förändringen känns bara positiv och rolig faktiskt, det känns som att jag har hamnat alldeles rätt!
Trots ett kaos av flyttlådor, påsar, säckar, möbler i ett enda virrvarr och ett evigt sökande efter saker som inte är där jag trodde så är jag bara lycklig!
Det är ett stort jobb att flytta från ett hus man har trivts med och bott i 10 år och vi "slösar på våra semesterdagar med flytt men, ja, resultatet överträffar allt.
Utsikt från mitt köksfönster!

Nu ska vi åka upp till vår stuga i Lappmarkerna som är en av oaserna där allt är sig likt och stanna en vecka ungefär. Vi lämnar kaoset här hemma ett tag och får möjlighet att ladda batterierna i det kända. Där får vi vila, där har vi kontroll, där får vi summera förändringen....

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Katarina sa...

Vilken underbar utsikt du har från fönstret.

Lotta sa...

ja, visst är den underbar! Det är en trevlig start på dagen att bara titta ut över vattnet!