tisdag 7 september 2010

Nå, NU...


Ja, så var jag igång igen på allvar med mitt kreativa skapande, härligt!
Nu är det fokus på det här med temat "Fördomar".

Som oftast när det gäller mig, så har jag min lilla spärr, tröskel eller vad man nu ska kalla det....Ställtid, är kanske ett bättre uttryck, när jag ska sätta igång.
"Ställtiden" kan se olika ut. Ibland har jag en idé som jag börjar med som utvecklas eller kanske förkastas helt under processens gång och blir något helt annat i slutändan. Ibland har jag ingen idé alls och då brukar det fungera att gå omkring i ateljén ett tag, plocka, flytta på saker, städa undan lite, sätta mig ner och bläddra i böcker, skissa eller kanske bara dricka kaffe och titta runt lite.

Nu har jag flera ideér och har börjat med en av dem ikväll. Jag ska inte avslöja vad det är ännu, för det kan ju, som sagt, ändra sig! Det enda jag kan säga att det handlar om gipsformar. Nu ligger de på tork och imorgon kan jag prova lite och se om det fungerar det jag tänkt mig göra.
När jag höll på att blanda gips m.m. så kom jag på några saker till som jag skulle kunna använda som ett komplement till det som ska bli av gipsformarna....spännande att se om min idé håller!?

Jag har ju varit stressad och irriterad på mig själv nu under sommaren och på min kreativa torka som varit, men jag kanske har behövt den där time-outen från konsten? Nu känner jag mig åter igen taggad att vara i ateljén och när jag är där så glömmer jag tid och rum, vill inte gå därifrån...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Tankar på Trolleberg sa...

Kreativ torka, skriver du. Här på mitt arbetsrum på Trolleberg är det ökenlikt.
Har avslutat mitt bok-projekt. För andra gången anser jag mig vara klar. Har den på genomläsning hos en klok vän jag har, som lovat komma med respons.
Kommer mig inte för att börja på ngt nytt projekt. Längtar, efter det där flowet när tid och rum försvinner, när man är mitt i, här och nu.
Det är väl helt enkelt bara att - sätta igång ngt nytt!

Kram från Maggan

Lotta Makes Art sa...

Precis Maggan! "Vis" av min erfarenhet från min kreativa öken i somras så inser jag att man ibland måste ta en paus, landa,ladda batterierna och fylla på....sen kommer det bara av bara farten...kreativitet kan man ju bara inte bara trolla fram så där. Men (!) lite disciplin måste man ju också ha...tvinga sig själv lite, sätta upp en deadline kanske? Ja, inte vet jag, men man måste över den där tröskeln! Lycka till!!