tisdag 27 september 2011

Projektet Nyfiken Grön II

Nu har vi hämtat in alla filmkameror som vi lånat ut till klass 2 på en skola i Luleå. Barnen har fått en liten uppgift med att filma i sin närmiljö och vi håller nu som bäst på att samla ihop allt material! Det är så roligt att se hur de löst uppgiften, ingen film är den andra lik! Vilken kreativitet!
Några har låtit någon annan filma dem då de t.ex. visar runt i de område där de bor o.s.v., de flesta har hållit i kameran själv och filmat sin familj, sitt rum, sina leksaker och berättat under tiden de filmar. Några har filmat under någon form av aktivitet, några har pratat mycket och skojat till det hela genom att förställa rösten och skämtat....ja, helt fantastiska filmer allihop!

Med andra ord. Barn är otroligt kompetenta!

Den 5 oktober är det dags igen! Då åker vi ut till skolan och håller i en uppföljande workshop med klassen och avslutar förstudien med att bl.a titta på filmerna som barnen gjort.

Vi håller också på att förbereda och planera hur vi ska och kan gå vidare med vår projekt idé. Själva projektplanen är i princip klar men som alltid behöver vi hjälp med finansieringen.....

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: