torsdag 8 september 2011

Återträff med Projekt FärgRik


Del av collage skapat av deltagarna i projektet
I dag har vi haft en uppföljande återträff med vår grupp i projekt FärgRik! Vi hade ju sista kreativa skapar träffen i projektet del II på Konsthallen i Luleå  med gruppen i början på sommaren och vi planerade in en uppföljning nu i höst och så blev det. Flera av deltagarna har vi ju träffat efter den avslutningen bl.a  när Lena och jag var delaktiga i NLL:s arrangemang "Kulturentré" på Sunderby sjukhus. 


Nu var vi nyfikna på att höra dels hur det har gått för deltagarna efter avslutningen men också för att bara träffas, prata och jobba lite kreativt! De hade ju bl.a. planerat att ha egna träffar, träffar bara för att träffas men också kanske skapa tillsammans.
4 st av deltagarna dök upp idag, några av dem hade förhinder och en av deltagarna har flyttat till Harstad i Norge! Hon som har flyttat har mailat och berättat  om sin resa och hon och så här skriver hon om projektet: 

Denna flytt hade verkligen inte varit möjlig utan er alla och FärgRik, det är jag helt övertygad om!!!!! 

Det känns ju helt fantastiskt om vi alla och projektet har medverkat till att hon blivit stark och lycklig igen! Man kan ju inte annat än att lyckönska henne på sin väg! ;-)

Skulptur skapad av deltagare i Projektet
Efter vår sista träff i våras så har deltagarna varit med på två Fokusgrupp intervjuer ledda av den disputerade sjukgymnasten Lilly Ekenberg. Intervjuerna håller nu på att sammanställas av Kerstin Hamre, strateg Kultur och Hälsa NLL. Tanken med intervjuerna är att hitta intressanta frågeställningar att forska vidare kring och enl. Kerstin Hamre så planerar de att också att genomföra ett dialogseminarium längre fram. Dit har de tänkt bjuda in Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, politiker, tjänstemän m.m. för att diskutera kulturens betydelse för hälsan....Väldigt spännande och det känns extra roligt att vi har kunnat bidra med att lyfta den här frågan! 
För oss, Lena och mig , så ska vi jobba vidare med att försöka söka pengar till forskningen och etablera kontakter med LTU i det här skedet!

Bild skapad av deltagarna i projektet
Det var i alla fall väldigt trevligt och roligt att träffa gruppen igen! Det blev många frågor, många historier, mycket skratt, gott fika. lite kreativt skapande jobb och samtidigt lite sorgligt på nåt underligt vis.....nu går de på egna ben fram.... Men vi ska hålla kontakten och förhoppningsvis ses vi igen! ;-)


Inga kommentarer: