söndag 1 november 2009

Magma Nord på Galleri SKÅDA


Nu ställer Magma Nord ut på Galleri SKÅDA! Det är en lite speciell utställning samtidigt som den är som en helt "vanlig" utställning. Utställningen visar nämligen alla inlämnade förslag till Magmapriset 2009 som är skapade av Magmas medlemmar utifrån temat "Energi".

Det är en slags tävling där tre av de inlämnade verken har valts ut av en jury som sedan har gått vidare till final. Alla som vill kan rösta på ett av de tre utvalda verken som de tycker de ska bli det slutgiltiga Magmapriset 2009. Det priset kommer sedan att delas ut till Årets Magmakvinna. De tre finalisterna i år är:
-Rene Blom - Smycken av återvinning (halsband, örhängen och en ring)
-Annika Persson Åkerblom "Eldig dans" (en liten skål i keramik kombinerad med textil)
-Christina Viklund "Energiknapp" (en liten brosch)

Alla verk, förutom det verk som blir det slutgiltiga priset, är till salu precis som på vanliga konstutställningar!

Samtidigt pågår en tävling till och det är att välja ut en av 15 kvinnor som blivit nominerade till Årets Magmakvinna - en kvinna som har gjort något unikt för norrbotten inom jämlikhet, kultur, demokrati eller eget företagande! Man kan rösta dels i galleriet, där det också finns information om alla nominerade kvinnor men även via Magma Nord´s hemsida.a

Lördag 21 november kl. 12-15 blir det prisutdelning på galleri SKÅDA med mingel och framträdande av kören Rejoice Gospel, varmt välkommen till en trevlig och givande dag!

Du kan läsa mer och se bilder från den välbesökta och trevliga vernissagen på Magmas hemsida!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: