måndag 11 oktober 2010

Å, så här blev det.....

Ja, som alltid, lika spännande att öppna ugnen och se vad det blev av det hela!

Här kan ni se resultatet av min Pate de verre glasgjutnig i en gipsform! Nu blev det inte riktigt som jag trodde det skulle bli men ändå typ som den kinesiska glaskonsnären som jag nämnde i förra inlägget.
Hon använde nog mer av opakt glas i sin gjutning av vad jag gjorde och hon använde i princip bara gröna färger och då såg hennes blad ut ganska så likt som det gör i naturen.
Nu var det inte meningen att mitt blad skulle bli som i naturen men jag trodde det skulle få ett lite mer sprött utseende än vad det blev! Kanske det kan bero på att jag inte gjorde en pasta av glas och något slags bindemedel, eller kanske jag inte hade nog mycket tyngd på den övre delen så att det kunde pressa ihop glaset lite mer?Nåväl, jag blev ganska nöjd med bladet ändå och jag ville ha det lite blodrött så där som det blev! Däremot så blev jag jättesugen att prova göra ett till blad och då blanda ihop till en pasta som man lagomt tjock applicerar på eller i formen i den tjocklek man vill ha på resultatet.
Jag ska ta och ringa eller maila min mentor, Eva Rittsel och fråga lite vad hon tror vad gäller tekniken.

Den övre formen som jag använt är i princip oskadad och kan förhoppningsvis användas igen en gång till. Den undre delen är en förlorad form som jag var tvungen att bryta isär då jag tog ur glaset ur formen efter bränning.Sist var jag tvungen att "leka" lite med bilderna i photoshop och se vad man kunde få till där.....

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Dagens musikvideo sa...

Våran emninenta tipspanel ger dig ny grymma musiktvideoips. Varje dag. Välkommen!