fredag 15 maj 2009

Sesam, Öppna dig!

Nu, äntligen är det dags!! Känns som julafton när jag var barn! Nu får jag svar på om mitt experiment gick i lås. Och tänk....det bidde en skål iallafall, hurra! ... Med vissa skavanker förståss, men det är ju i allafall ingen deformerad klump med vassa taggar och ingen ugn full i smält glas... Tänk det fungerade i stora delar, vad glad jag blir ;-D...nu är helgen räddad!

Som ni ser på bilderna så står inte skålen riktigt plant....tyvärr. Det beror på att den luft som fanns mellan glasbitarna, som jag satt i formen, har pressat uppåt, (botten var uppåt i formen) och bildat bubblor i glaset, hm, ganska stora bubblor....jobb, jobb... nu blir det till att slipa och givetvis fundera på vad jag har glömt bort att göra, eller inte visste att jag skulle göra för att undvika bubblorna...kanske någon har tips på hur man ska undvika bubblor på detta vis. Jag tar gärna emot dessa!

Nå, jag som är en "Görandets person" går direkt till handling....vad kan man månne ta till för att fixa till det här, vända det här till något positivt, hur kan jag göra något häftigt med misslyckandet?? Det är ju så här man lär sig nya saker och det är ju riktigt kul, kreativiteten på topp och nya idéer på andra projekt är redan födda!Jag som är en vän av optiska synvillor experimenterar gärna med speglar, ytor, färger, vinklar....försöker skapa något som retar ögat, något som vid första anblicken är en sak men som vid närmare betraktelse visar sig vara något annat....jag testar och leker lite.
Min devis är ju: Att alltid vara en smula barn, det är att vara riktigt vuxen (Jergenij Jevtusjenko), att en lekande människa är en kreativ människa! Kreativitet ger livet mening, eller hur??

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Wahooo good work grrrl ;) spännande och fränt blev det :) klart spännande att följa med på resan av detta skapandet :). Tycker om citatet med att våga vara lite barnslig är ett bevis på att man är riktigt vuxen. Att man står för det lekande och experimenterandet i livet utan att behöva ursäkta sig för det. Jag älskar den delen i livet att man KAN och vågar prova nya saker :)
Kram Nenne

Lotta sa...

Tack ;-)!Jag kommer att visa en del andra processer i skapandet lite nu och då....dock inte alla förståss, men jag tycker det är viktigt att kunna dela med sig av sin kunskap, konstpedagog som jag är!!
Ja, utan lek och experiment stannar världen, alla skulle kanske inte säga att de har lekt sig fram för att hitta en lösning på ett visst problem....finns säkert mer "legitima! vuxen- uttryck för detta....men fenomet är detsamma!