måndag 23 augusti 2010

Drömmar

Alla har vi drömmar t.ex. drömmar om natten där vi bearbetar sånt som vi varit med om eller sådant som komma skall. Man kan också ha drömmar i livet, sådant som vi önskar oss ska gå i uppfyllelse, något som vi tänker oss kommer att ske en dag, sådant vi tänker oss att få uppleva eller erhålla o.s.v.
Många gånger kan de här drömmarna ha en karaktär liknande en utopi, något nästan ouppnåeligt.

Jag har i större delen av mitt liv närt en dröm att ha en liten, enkel stuga vid havet och då gärna i det område där jag har mina rötter och NU har den besannats!
Det hela känns nästan obegriplikt, allt gick med en väldans fart och hips-vips hade jag en stuga precis på det ställe jag alltid velat och det är dessutom en liten, enkel fiskestuga från 60-talet.
Jag kan inte riktigt fatta att vi har haft en sådan tur att hitta en stuga som var till salu med det här strandläget! Stugorna i det här området går i regel i arv och de ev, nya tomterna som styckas ut är en bra bit från vattnet!


Utsikten från stranden är mycket välbekant samtidigt som den är ny. I Bottenvikens innersta hörn ser man öar från Kalix och Haparanda skärgård. Den här stugan ligger i en liten annan vinkel från stranden än vad mina föräldrars stuga gör och gör att man ser allt på en nytt sätt!


I Wikipedia beskrivs denna skärgård så här:
Norrbottens skärgård är ett samlingsnamn på de öar som ligger mellan gränsen till Västerbotten och gränsen mot Finland. Skärgården består av fyra delar; Pite skärgård, Lule skärgård, Kalix skärgård och Haparanda skärgård. Ibland används namnet Lule skärgård som beteckning på hela skärgården. Skärgården ligger i de innersta delarna av Bottenviken.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

Ina sa...

Grattis till en riktig pärla. Det ser mycket fint ut.
Från oss "på andra sidan sjön(Båtsabäcken)"

Anonym sa...

Ser härligt ut :) //Nenne

Lotta Makes Art sa...

Tack ska du ha Ina! Ja, det är verkligen en fin plats. Vi känner oss lyckligt lottade att ha två stugor, två paradis att åka till, ett vid havet, ett vid fjällen!
Nenne: Ja, det är härligt där, ser redan fram emot nästa sommar och att prova vara där!