tisdag 7 december 2010

Avslutning på höstens Bildskola

Ja, redan har en termin gått och jag har hunnit träffa mina små fantastiska bildskolebarn i Bildatljén på Kulturens Hus i Luleå i en termin nu. Barnen är 9-10 år gamla och kommer till mig efter skolan.

I tisdags hade vi vernissage där föräldrar, mor- och farföräldrar, syskon m.m. var inbjudna. En mormor, hade påpassligt nog, ringt till Kuriren och frågat om de inte kunde komma och göra ett reportage om just den här bildgruppen. Bara några minuter före avslut kom journalist och fotograf från Kuriren till oss. Som tur var hade inte alla barn hunnit gå och de som var kvar ställde upp på intervju! Det var Molly Lind, Carl Olsson och hans bror Alfred.

Molly visar sin skulptur som är skapad utifrån en känsla. Hennes figur är trött!

Här hänger Alfred upp sin bild på väggen. Målningen är inspirerad av Konstnären Lennart Holmbom och Fotografen Ulf B. Jonssons utställning "Järnet och stadens ljus".
Barnen fick jobba mycket med färgen blå under den utställningen. Här har de skapat en spännande yta i blå nyanser och jobbat vidare och byggt en stad i collage-teknik. De har också fått lägga till mer på bilden med pennor, kritor, färg om de ville.
På lilla bilden ser ni Carls bild på "collage-staden" och hans skulptur som är ledsen!

Bildskolan utgår i regel från de aktuella utställningarna som är i Konsthallen. Vi går ut i konsthallen och ser på konsten. Om det finns möjlighet så försöker vi träffa konstnärerna och får då en chans att höra de berätta om sin konst. Det brukar vara spännande och värdefullt!
Sen går vi in ateljén och skapar själva med inspiration av de vi sett och hört!
Bildskolan startar igen den 18 januari 2011 med nya friska tag!
De flesta barnen vill fortsätt en termin till och antagligen kommer det att fyllas på med några nya barn.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: