fredag 20 oktober 2017

Nu har jag fått ett frilans uppdrag

Ja, nu idag har jag och min kollega Lena suttit i möte på div. Kultur & Utbildning/Region Norrbotten där vi träffat Hanna Harila som är en strateg inom Kultur och Hälsa området.
Hon håller just nu på att planera del II en liten utbildning kring 'Barn och Ungas hälsa' för att det finns öronmärkta pengar att söka till att göra olika insatser/projekt för denna grupp.

Övning i vårt projekt Färgrik 
Jag och Lena har tidigare initierat, drivit och genomfört ett projekt  med stöd av projektpengar inom området Kultur och Hälsa som hette Projekt Färgrik. Det riktade sig till kvinnor med dokumenterad ohälsa, utmattningssyndrom, lättare depression, stress- och smärtproblematik, och med pågående kontakter med primärvården. Det pågick under nästan 2 år och vår vision med projektet var att patienter skulle ordineras 'Kultur på recept'.

Hur som helst, det skrevs en liten forskningsrapport om projektet som heter:
'Projekt Färgrik - att hitta den läkande kraften i kulturen' (klicka på länken). Den finns annars att hämta hem/ladda ner och läsa på Kulturrådets hemsida.

Hanna Harila vill att vi ska föreläsa och berätta om detta projekt på hennes planerade utbildning kring Barn och Ungas Hälsa. Tanken är dels att inspirera deltagarna att söka medel och starta upp projekt för barn och unga, att ge råd och tips kring projektansökningarna men också att för att berätta om våra erfarenheter, möjligheter, svårigheter, lärdomar m.m viktiga tankar kring projekt och dess effekter.
Vi tackade givetvis ja och det var lite roligt att titta tillbaka vad vi gjorde då och vilket utfall det hela fick!
Jag önskar innerligt att vi en dag skulle få möjligheter att skarpt driva och genomföra ett projekt i samarbete med en vårdenhet där läkare faktisk skrev Kultur på ett recept för en tänkt målgrupp. Jag önskar att Kultur (på olika sätt) skall finnas som ett komplement till annan vård i framtiden! Vi kan inte blunda för verkligheten hur länge som helst som visar att Kultur (i ett vidare perspektiv) verkligen kan främja hälsa!
 

Inga kommentarer: