fredag 19 november 2010

Grand Finale med Magma


Idag var det "Grand Finale" med Magma´s stora arrangemnag; Magmapriset 2010 och korande av Årets Magmakvinna på Galleri Skåda i Luleå.

Konstutställningen och tävlingen har jag berättat om i ett tidigare inlägg och nu var det dags att räkna ihop alla röster och utse vinnarna!

Det var 3 finalister i konsttävlingen om Magmapriset 2010 och när rösterna räknats ihop kunde vi utse vinnaren! Det vinnande konstverket är en akrylmålning med titel "Att se" skapad av konstnären Karin Kemi från Luleå. Karin berättar själv om hennes verk och motiveringen till den att hennes konstverk handlar om att se sanningen istället för att bara tro!

Det var 11 nominerade kvinnor till Årets Magmakvinna, alla kvinnor som gjort något unikt för Norrbotten inom något av de pelare som nätverket Magma bygger på:
Kultur, eget företagande, jämställdhet och integration.

Vinnaren av Magmapriset 2010 är en kvinna som brinner för jämställdhetsfrågor. Hon är en energifull egenföretagande och har ett politiskt engagemang med jämställdhetsfrågor. Den som fick flest röster och blev korad som Årets Magmakvinna är Anna Olofsson från Överkalix!

STORT GRATTIS till vinnarna!!

Pressen var på plats och pressarna har gått varma! Redan nu finns nyheten på webben och ni kan läsa artiklarna i NSD (här) och Norrbottens Kuriren (här)

Hela dagen har varit full av aktiviteter med mingel, tal och uppträdande av tjejerna Paulina och Agnes/ The Trombone Station (lyssna här) som spelade och sjöng egna låtar och två killar, Isak och Zacke, från Exiled Dance Crew som gav en fartfylld dansuppvisning med breakdance, se exempel (här)!

Nu är jag trött och nöjd och jag vill tacka mina vänner i konstgruppen i Magma Nord, Rene Blom, Katarina Nilsson och Sofie Bucht. Stort tack alla ni andra i Magma´s styrelse som kom och hjälpte till att fixa dagen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

K A T A R I N A sa...

Tack själv Lotta, det var kul göra den här utställningen med er!

Vinkväll väntar :-D

Många
Kramar

Lotta Makes Art Konstnär och konstpedagog sa...

Håller med till 100%. Vinkväll, yes, vi pratade om ett "knytis" hemma hos mig eller något, vad sägs? Hör av dig till veckan! Anki ville också gärna vara med! Kram/ Lotta