onsdag 24 november 2010

Projekt FÄRGRIK


Sidenmålning

Nu har vi bara ett tillfälle kvar i den första etappen med pilotprojektet "FÄRGRIK". Det är ett 'Kultur & Hälsa' projekt där vi undersökt om konst och skapande aktiviteter kan förbättra hälsotillståndet för deltagarna i vår grupp. Projektet drivs i samarbete med Norrbottens Läns Landsting och Rehabenheten på Stadsvikens Vårdcentral i Luleå. En av tankarna är att se OM och HUR konst och kultur kan implementeras i vården och i förlängning kunna bli ett naturligt komplement till annan rehabilitering och vård som sjukvården bedriver.

Just nu jobbar vi med att försöka få till stånd en förlängning på projektet med i stort sett samma grupp, då i princip alla deltagare vill fortsätta! Det är mycket glädjande!
Under projektets gång har vi fått en hel del nyttiga erfarenheter som vi kommer att ta med oss i den fortsatta delen av projektet. En del små förändringar kommer alltså att göras, t.ex. att vi vill förlänga tiden en aning av själva grupptillfället och vi vill köra projektet generellt under en längre period än bara 3 månader m.m.
Nu på torsdag ska vi ha ett möte med chefen på Division Kultur & Utbildning på NLL och vi hoppas att det ska leda till en relativt snabb handläggning av projektansökan. Önskvärt är att det inte blir för stort glapp mellan avslutet av Etapp I och starten av Etapp II. Ja, vi håller tummarna att det ska gå vägen!


Akrylmåleri

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Lotta sa...

Vilken underbar tavla, den blåa. :)